Serialele s-au schimbat foarte mult in ultima vreme. In timp ce anii 1990 sau 2000 erau dominate mai mult de seriale americane filmate mai ales la Los Angeles sau la New York, in ultimii ani, serialele populare precum Game Of Thrones au fost filmate in alte locatii minunate, mai ales in Europa.

Iata deci care sunt cele mai frumoase locuri unde au fost filmate cele mai populare seriale, cu cele mai frumoase peisaje:

Peaky Blinders a fost filmat la Birmingham, dar numeroase scene au fost filmate si la Manchester sau Liverpool. Serialul BBC urmareste povestea unor gangsteri din Birmingham in epoca dintre cele doua razboaie mondiale. O mare parte a serialului a fost filmata in centrul Angliei, dar si mai al nord, in Manchester sau Liveropool.

The Crown – Echipele de filmare de aici nu au putut, in mod evident, sa filmeze in adevaratele resedinte ale familiei regale. Pentru a inlocui deci palatele Windsor sau Buckinham au apelat la alte cladiri somptuoase. Printre ele Lancaster House sau Wilton House.

The Witcher a fost filmat in mai multe tari din Europa. Noul serial eroic fantasy de pe Netflix se deruleaza intr-o lume fictiva, botezata Continent, inspirata din Europa Medievala. Batalia din ultimul episod a fost filmata la Castelul Ogrodzieniec, de langa Cracovia, scenele de la castelul abandonat de la Temeria in Austria si s-a mai folosit si castelul Tata din Ungaria pentru cateva scene.

La Casa de Papel – Fabrica Nationala a Monedelor de Bani care se afla in Spania si care este jefuita in serial de catre gasca de profesionisti se afla in Madrid. Dar de fapt, in serial se foloseste o alta cladire, cea a Consiliului Superior al Cercetarilor Stiintifice.

Game of Thrones – Productia fara pereche Game of Thrones a fost filmat in mai multe locuri din Europa. Orasul Dubrovnik din Croatia a fost ales pentru a reprezenta locul Port Real. Doar sezonul 1 a fost filmat in Malta. Scenele aflate in teritoriile inzapezite au fost filmate in Islanda iar in sezonul 3 au mai fost filmate scene si in Maroc. Marea majoritate a scenelor din serial au fost filmate insa in Irlanda de Nord. Iar la Belfast se afla si studiourile unde au fost filmate scenele de la interior.

Sex Education a fost filmat in Tara Galilor. Pentru a crea liceul Moordale Secondary, echipele au folosit o veche cladire, cea universitatii South Wales, de la Newport. Superba casa unde locuiesc Otis si mama sa, Jean, se afla pe cealalta parte a frontierei, in Anglia. Este vorba de fapt de o cladire in stil scandinav care adaposteste turistii care ajung in aceasta zona. Este un loc care domina valea Wye si care ofera o priveliste spectaculoasa asupra acesteia.

Give a Comment